Kőtöccködés

2007.11.20. 15:45 | Bear | Szólj hozzá!

Jó ideje nem láthattátok nagybecsű soraimat a MedWebLogon. Ennek oka egyszerű: nincs energiám, se sok, se kevés írni. És most mégis utolsót húzok duracell-kulacsomból, és megírom, mi történt peniglen vala az elmúlt soksok időben velem/velünk.

Ugyibár korábban említettem volt, hogy eladjuk a ****fujfujjszar****-on található kisházunkat hely- és kert- és pénzhiány miatt. Nos: örömmel jelenthetem, hogy megtörtént. Jöttek, láttak, vitték. Volna, ha lett volna elég pénze a vevőnek. Mivel akkor és ott nem volt, azóta is szép lassan csorgatja küszöbünk alatt aranyló pénzpatakját, csak túl lassan, de erről később.

Mi meg ugye kijelentettük ex cathedra, hogy márpedig mi Biatorbágyra fogunk költözni. Nos, örömmel jelenthetem, hogy ez is megvan, csak kicsit jerevánirádiósan: költözünk, csak még nem most, és nem Biatorbágyra, hanem Pátyra. Nem most, mert még várjuk a komoly pénzösszegek befolyását (ugyan befolyásuk már most is van, csak az idegállapotunkra, nem a pénztárcánkba). Csak egy komolyabb összeg leadása után tekintenek minket az “új” ház eladói komoly vevőnek. És nem Biatorbágyra, mert ott aranyból vannak a falak és a cserép, gyémánt az ablaküveg, és topáz a járda. Ezt hiszik az ott élők.

Az új házról: ez is jerevános: háznak ház, csak nem új, hanem vagy harminc éves, és olyan, mint egy korosodó hölgy: rettentően titkolja az életkorát. Ha rákérdezünk, akkor szemlesütött vállvonogatást kapunk, mindenki olyan hetvenes-nyolcvanas években készültre saccolja, de se nyanyakönyvi kivonat, se tervrajz, se egyéb írásos feljegyzés nincs ezügyben.

Állapotára nézve öreg. Ami tuti: le van benne élve az összes (hogy is mondják) gépészeti cucc, úgyhogy tavaszig ezzel elpöfögünk, majd az első napsugár már szétvert házat fog látni. Ki kell cserélni mindent, és még át is tervezzük építeni az új medvebarlangot, saját szánkíze szerint.

Amúgy le a kalappal, jó helyen is van, jó a tájolása, és nem egy tucatház. A pátyi újtelep szélén fekszik, barmok közt nyugszik de nem része annak. Azt nézegettük, hogy (lehet hogy nem csak ott) az a divat, hogy egy 150-200 négyszögöles telken építenek középre egy bengabazinagy házat, a falaitól a kerítésig van négy méter minden oldalon. Félelmetes látni, szinte mintha telibe lenne építeve a telek. Mire jó ez? Nomindegy. A miénk nem ilyen lesz, bebebeeeeee!!!

Úgyhogy most várunk, készülődünk, erőt gyűjtünk a költözködéshez.

Egyelőre ennyit tudok elmondani, kérem, kapcsolja ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://bear.blog.hu/api/trackback/id/tr14328060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása