Gesztenyekutya

2007.09.21. 15:35 | Bear | Szólj hozzá!

Két dolog jutott eszembe, az egyik a kutya.

Minden reggel, munkába jövet az utam elvisz egy ismert templom előtt. Ma reggel igencsak csípős idő volt, a póló+kabát kombó már lassan kevés lesz. A templom előtti vaskerítéshez kikötöttek egy kiskutyát, nem a bundás fajtából. Szerencsétlen ott reszketett, miközben a gazdi odabent biztosan a jó, legalábbis szélcsendes, de inkább fűtött teremben áhítatát végzi. No igen, vonjuk le ebből a logikus következtetést: talán nem csak az én véleményem, ha kimondom: az egész kereszténység, úgy, ahogy van, csak kétezer évnyi bajt hozott a Földnek. Nem elég, hogy egymást gyakták/sütögették/irtották ki/alázták meg az emberek, hogy rasszizmust erősített egész története során, hogy visszavetette a tudományok és a kultúra fejlődését, de még ráadásul az állat- és növényvilággal is nagyívben leszámolt.

(”És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon. “)

Hát sikerült, szegény kutya (is) az eredmény.

Gesztenye:

Most olvasom az Indexen, hogy a hülye időjárás miatt virágzik a gesztenye (meg még pár gyümölcsfafajta. Hát na ja, utalnék a fenti kutya szekcióra, sikerült uralkodnunk az egész földön.

A bejegyzés trackback címe:

https://bear.blog.hu/api/trackback/id/tr32328037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása