Meteorológia

2005.02.02. 14:29 | Bear | Szólj hozzá!

Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de én imádom a hideg időt, ezzel szemben a nyári nagymeleg sosem volt a kedvenc klímám.
Az embernek van lehetősége jobban felöltözni, vagy akár elbújni a hideg és a megfázás elől, de a dögmelegtől megszabadulni sokkal kisebb az esélyünk, egy bizonyos vetkőzöttségi állapotot elérve minden effajta lehetőség megszűnik, és beáll a "k*va meleg van" szindróma.

Most a "k*va hideg van" állapotot értem el, amikor már nem tudom maradéktalanul élvezni a tél és a jegesedés örömeit, mivel mind a fülem, mind az ujjaim hajtogatás esetén ropognak. Optimista időjósok a hétvégére ráadásul akár -20 fokot is ígérnek, ami, ha beválik, negatív hősökké teszi őket a szememben.

Számításaim szerint optimális átlaghőmérsékletet érhetnénk el akkor, ha a sarkvidéki -10 fokos és a trópusi +40 fokos légtömegeket legalább 1000 km/órás sebességgel sikerülne egymás felé terelni. Ezáltal egy kellemes tavaszi nap lenne az egész év.

A hiba csak ott van, hogy ezáltal mindennapossá válna a viheder az ország felett, ami megnehezítené, vagy akár lehetetlenné tenné az örök tavasz élvezetét.

Namost akkor tesség választani: kibírjuk a negyedévenkénti kabátos-strandpapucsos-hógolyós-kertizuhanyos-korcsolyázós-vizibringás macerát inkább?

A bejegyzés trackback címe:

https://bear.blog.hu/api/trackback/id/tr53327872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása