Natura abhorret a vacuo

2007.09.03. 15:21 | Bear | Szólj hozzá!

…azaz “a természet visszaretten az ürességtől”.

Ez a régi latin mondás ma kétszeresen is igaz. Olyannyira, hogy le is írom mindjárt, mire gondolok. Lássuk!

1. tétel: tegnap (vasárnap) jóformán semmi gondom nem volt az allergiámmal, se orrfúvás, se trüsszögés, se agycsepegtetés. Igen ám, de ehelyett (cserébe) remek térdkalács-elégtelenségem fejlődött ki múlt szerda óta, mely tegnap totalitáriánusan eszkalálódott a kulminatív limboszómikus prekognícióimban, mintegy paravideológiailag imposszibálva gerontofílikus süvölvényeim. Azaz kurvára fájt a térdem kalácsa. Nem először. Félek, nem utoljára. Valami porcikus diszlokációs istentudjamiaz van a lábomba’, oszt’ az hasogat, mint a félhülye favágó ősz derekán. Lépni, ülni, térdelni, miazmást majd a papbácsi, én pihentetem, amíg csak lehet. Tehát tézis: ha elmúlik egy nyavalyád, abban a pillanatban helyére lép egy másik, mert a Természet kegyetlen, és folyton oktatni akar.

2. tétel: Egész nyárom szenvedtemtünk a nagy melegtől. A távolsági buszon mindenki másfél-két liter vízzel lett szegényebb, mire hazajutott, a buszülések ugyanennyivel nehezebbek. Mivel a légkondit kishazánk táv-személyfuvarozó nagycége csak nevetséges pénzkidobásnak gondolja (nem viccelek, a egtöbb ablak a buszon BE VAN CSAVAROZVA 10-es lemezcsavarral, kinyitni csak bicskával vagy csavarhúzóval!), ezért minden egyes oda-visszaúttal két-három kiskanál só épül be ülésenként egy-egy volánbuszba. Óriási szolgálatot tesznek a vandálok egy-egy ülés bőrének kihasogatásával, mert így van egy-két éve a sónak kiperegni az ülésekből, mire bevarrják, különben már rég minden busz összeroskadt volna soksok éve. Oké, elmúlt a nyár, nincs már dögmeleg, helyette van sok deják és dögmeleg. Tudniillik minden nebuló bölcsen ugyanazon az egy darab hat órás buszon akar eljutni kies iskolájába, miáltal a busz ugye tömve van, ablaknyitás nuku, belehellet ami belefér, egy aranyhal jó eséllyel túlélné a Pestig tartó egyórás utat víz nélkül, a magas páratartalom és a meleg miatt. Jövel, isteni pára és bűz, jövel! Tehát tézis: ha elmúlik egy zavaró környezeti hatás, abban a pillanatban a helyére lép egy másik, mert a Természet kegyetlen, és folyton oktatni akar.

Tessék, két állítás és bizonyítás ugyanazon mondás igazolására. Mégsem voltak hülyék a régi öregek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bear.blog.hu/api/trackback/id/tr28327999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása