Húsvét után, szabadon

2007.04.11. 14:42 | Bear | Szólj hozzá!

Ismét öregebb lettem egy húsvéttal, és bár tavaly más blogon már megtettem, megint rámtört a panaszkodhatnék.

Itt van ugyebár ez a húsvét a maga kölniszagú mivoltában. Amennyire meg tudom állapítani, mind az aktív (locsolók), mind a passzív (locsoltak) szereplők részéről úgy nagyjából a háta közepére se kívánja senki. Eredeti rendeltetése ugyebár ismert, Jézuskirály, visszagyött, innentől jó nekünk. Legyen meg a keresztények akarata, ünnepeljenek.

Kisországunk földrajzi és néprajzi hányattatások miatt itt van, ahol van, ugyibár muszáj volt integrálódni, merj különben fejbekommantottak volna nálunk szervezettebb nációk. rendben van, ide születtem, elfogadom, ünnepeljenek, akik akarnak. De vajon a vallási ünnepben mit keresnek olyan rítusok, amelyek egyértelműen pogány eredetű termékenységi szertartások és szimbólumok, beleértve a tojást, a kufircológép nyulat meg efféléket? És legfőképpen: ha már ilyen f@sságokat kell szokásba hozni, miért nem lehet ez önkéntes?

Hölgyismerőseim (nem félreérteni!) egyike sem repes az örömtől, hogy "Dejó, jön a húsvét!!!". Annál inkább szorong, vagy szeretne ilyenkor három nappal idősebb lenni. Férfitársaim nagy része baromságnak tartja, max. a piálást támogatják, de szerintem gond nélkül lemondanának róla, a piáláshoz úgysem kell alkalom, azt mindig lehet csinálni. Maradnak a fiúgyermekek, akik jó esetben pénzt, rossz esetben csokitojást, legrosszabb esetben festett tojást kapnak, bár az utolsó kettő sorrendisége vitatott.

 Ezek után úgy érzem, joggal kérdezem, mi a sz*rért kell ezt évről évre erőltetni?

A bejegyzés trackback címe:

https://bear.blog.hu/api/trackback/id/tr10327909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása