Állatmenhely?

2008.03.26. 16:12 | Bear | 1 komment

Tegnap mutattak egy riportot a nemtommi tévé híradójában. Volt vagy százezer kutya egymásra halmozva egy nem túl nagy tanyán, körülötte rétek, legelők, erdő, tele állatcsontokkal, kutyaszarral. Az arra élők nem merik gyerekeiket játszani engedni, egyrészt a fertőzésveszély, másrészt a harapiveszély miatt.

Valami bolond öregasszony vezeti a menhelyet, engedélye már évek óta nincsen. Most az önkormi felszólította, hogy rendezze az engedélyeket, vagy megszünteti (nem a nyanyát, a menhelyet). Megszüntetés esetén az állatokat nem altatják el, hanem külföldre szállítják. Öreglány mentegetőzik: "ha tudtam volna, hogy ez ilyen fontos... De megszerzem én az engedélyeket, istenuccse!" meghogy: "a kutyák a papírokból nem profitálnak, csak a tápból."

Ennek kapcsán kérdem én:

  1. Mi a rákért adnak ki engedélyt egy falu közepére/szélére/százezer kilométeres körzetén belülre? Aki állatbarát, neadjisten elkötelezett kutyabuzi, az utazzon ki a rohadt dögjeihez saját pénzén húszórás sztyeppei zötykölődéssel, macsétával, gumicsizmában, szúnyogkencével talpig befedve.
  2. Mi jogon erőszakolja rá magát és díszes kompániáját a falura? Tartott közvéleménykutatást valami efféle szöveggel: "Kimondottan óhajtja-e Ön, hogy lakókörnyezetében rühes, mocskos, esztelenül párzó és nyáladzó állatok vonyítsanak, üvöltsenek, ünnepnapokon tutuljanak, és Önt rettegésben tartsák?" és ha igen, mennyi volt az IGEN válaszok aránya?
  3. Gondolom, a megszüntetés esetén a szállítás költségeit Öreganyám vállalja magára? Számoljunk csak: legyen mondjuk 500 kutya (nagyon alábecsültem), menjenek mondjuk Szlovákiába (a legközelebbi ország az Észak-Dunántúlon), kelljen csak egy kamion a szállításhoz (állatvédők tiltakozzatok!). MI pénz lehet ez? Pár százezer? És hova teszi? Komárno után szélnek eresztik az országút szélén őket? Fizetik az új menhely költségeit? Ugyan. Nevetséges, az öreglány ágrólszakadt senki lehet, talán ha egy századrangú alapítvány pénzelhetné. Marad a falu meg az önkormányzat.
  4. És most kitör belőlem az evolucionista/kegyetlengyilkos/praktikus/zsugori. Ugyan miért ne lehetne elaltatni azokat a kutyulikat? Ahogy elnéztem, olyan huszadik generációs korcsok lehettek, ősapáik valahol az Urálon túlról jöttek, telente falkában vadászták a kisnyugdíjasokat. Rettenetes korcsokat képes a természet kinevelni, a Sátán Kutyája hozzájuk képest pudlikutya... Soha a büdös életben senki nem akarja, akarhatja majd örökbe fogadni őket. Nem volna humánusabb szépen elaltatni mindet védőoltással, mielőtt a másik ország sintérje teszi meg ásóval vagy csákánnyal? Ez is pénzbe kerül, de azért olcsóbb, mint a külföldi "nyaralás".
Általában szólva pedig: nem vagyok a Föld megmentése ellen, az állatokat is szeretem (ha nincs több neki négy lábnál), mégis néha úgy gondolom, hogy túlzásba visszük ezt a fene nagy állatmentést meg grínpíszkedést. Óvjuk/védjük a kutyákat/macskákat/nyulakat, holott tudomásul kellene venni, hogy igenis rohadt sokan vannak, és ennyi nem kell. Nem az a helyes hozzáállás, hogy "nééééé, mozoóóóóóg, véggggyűűűűűk meg, anyúúú!".

Van, amit nem kell ész nélkül ajnározni, hanem először rendet kell tenni köztük, majd a maradékot úgy szabályozni, hogy csak annyi kisztutya szülessen, amennyi kell, amennyit el tudunk tartani, amennyit élete végéig magunknál tartunk.

Dogzilla


Bármilyen drágacuki is egy állatkölyök, nem akkor teszünk vele jót, ha szétosztogatjuk (neadjisten eladogatjuk jó pénzért) idegeneknek, és széttárjuk a kezünket, hogy "én letudtam, nem az én dolgom többé", aztán meg szentségelünk a sok rohadt kóbor dög miatt. Felelősség, emberek, felelősség!

Mai fejmosásunk ezzel véget ért, reméljük, kellemesen elfáradtak.

Váljék egészségükre, viszontlátásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://bear.blog.hu/api/trackback/id/tr76397737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Mészáros Lajosné 2008.09.19. 20:35:17

Az itt leit szöveg borzalmas, én állatvédő vagyok Zalaegerszegen a Bogáncs állatvédő Egyesület elnöke. Nagyon elitélem az ilyen megnyilvánulásokat. Véleményem szerint ezt nem szabad közzé tenni. A gyereke is olvasnak a neten ök nagyon szeretik az állatokat. Nem kell igy nyilatkozni az állatokról. Annyi szeret adnak a gazdinak. Én sem vagyok hive a szabálytaln szaporulatnak. de ezt lehet szabályozni. Ezért vannak a menhelyek amiket nagyon humánusan kellene fenttartani és gondoskodni a szabálytalan szaporodásról.
Mi ezt tesszük.Igaz sokba kerül de nagyon sok állat barát van és segit. Hha a szervezet jól müködik sok indent meg tud valositani. Dr. Mészáros Lajosné Bogáncs Állatvédő Egyesület elnöke. Zalaegerszeg.
süti beállítások módosítása